Tien vragen aan.. Dries Voesenek van Crowdestate

 1. Wie is Dries Voesenek?

Dries VoesenekDries Voesenek en heeft na is na zijn vastgoedstudie  direct gestart met ondernemen ofwel het verder opzetten van hét crowdfundingplatform voor vastgoed: Crowdestate. Drie is Co-founder en fulltime werkzaam bij Crowdestate; Hij wil beleggen in vastgoed toegankelijk maken voor een groot publiek, waarmee tegelijkertijd wordt voorzien in de financieringsbehoefte van de vastgoedondernemer. 

 1. Welke rol speelt PropTech in jouw leven?

PropTech wordt voor mij steeds belangrijker, niet alleen omdat ik hier als initiatiefnemer van Crowdestate onlosmakelijk mee ben verbonden, maar ook omdat het van grote invloed is op de vastgoedsector.

 1. Welke ontwikkelingen zie jij op het gebied van PropTech?

Ontwikkelingen zoals Geophy.com waarbij transactiedata online zijn in te zien, dit maakt de markt meer open en transparant.

 1. Wat is de core-business van Crowdestate en welke technologie gebruik je?

Als crowdfundingplatform voor vastgoed bemiddelen wij in leningen aan professionele vastgoedpartijen. Iedereen kan via ons platform investeren in een project naar keuze en eenvoudig en transparant zijn of haar eigen vastgoedportefeuille samenstellen. Als randvoorwaarden geldt dat er een hypotheekrecht wordt gevestigd op het vastgoedobject, hiermee heeft een investering altijd een onderliggende waarde. Voor het digitale platform wordt gebruik gemaakt van een op maat gemaakt CMS-systeem. Dit framework is zeer flexibel en schaalbaar en geschikt om uitgebreide, doorgroeiende systemen op te bouwen. Daarnaast is het systeem zeer snel in gebruik en veilig.

 1. Waar wil je als Crowdestate naar toe?

De ambitie is om het grootste crowdfundingplatform voor vastgoed te worden in Nederland en uit te breiden naar de omliggende landen.

 1. Op welk eigen project ben je trots en waarom?

Dit is het eerstvolgende project wat zal worden geplaatst op Crowdestate.nl. Een uniek project voor crowdfunding in Nederland, binnenkort meer!

 1. Welke element(en) is volgens jou van essentieel belang om succesvol te zijn als bedrijf op het gebied van PropTech?

Beschikken over voldoende kennis van de markt en de vertaling van het concept naar de digitale omgeving en de uiteindelijke eindgebruikers.

 1. Welke bedrijven / startups zijn volgens jou veel belovend op het gebied van PropTech en waarom?

Realtor.com, geophy.com en huurbieding.nl.

 1. Jouw (PropTech) inspiratie krijg je van?
  1. Ben Miller (CEO Fundrise)
  2. How to play billion dollar real estate deals with just $1000
 1. Met welke bedrijven wil je graag zaken doen?

Gerenommeerde vastgoedbedrijven, waaronder de grotere vastgoedfondsen en vastgoedfinanciers.