Tien vragen aan.. Martijn Arets, platform expert

Iedereen komt dagelijks in aanraking met platformen. Platformen verbinden vraag en aanbod en verlagen transactiekosten door drempels te verlagen, vertrouwen te creëren en de transactie te faciliteren. Bekende platformen zijn Alibaba, Amazon, Facebook, Uber, FLOOW2, Deliveroo. In de vastgoedsector kennen we onder andere Airbnb, Wework, PurpleBricks, Matterport, OfficeApp, SKEPP, Openr, Funda, Storage Share, Bisner, Lone Rooftop, etcetra. Een interessante vraag is en blijft: “Wat is de impact van platformen op de toekomst van vastgoed?”. Dit houdt mij al enige tijd bezig.

Tijdens de PropTechNL Meetup ‘Bricks, Bits & Future Affairs’ op 14 februari jl. gingen 25 PropTech Frontiers van verschillende bedrijven in gesprek met Martijn Arets over de platform-economie en haar impact. Martijn Arets is internationaal expert op het gebied van schaalbare online platformen als Airbnb (deeleconomie), Kickstarter (crowdfunding) en Uber (‘gig’ economy). Hij interviewde de afgelopen 6 jaar meer dan 400 ondernemers en experts in 13 landen over deze ontwikkeling.

Martijn Arets | Platform expert

Martijn Arets | Platform expert – bron: Flickr.com

Voorafgaand aan deze Meetup draaide we de rollen om en interviewde ik Martijn en vroeg hem onder andere:

  • Wat kunnen de grote (proptech) platformen leren van de kleine en visa versa?
  • De CEO van het beursgenoteerde Countrywide (UK), heeft na een winstwaarschuwing haar vertrek aangekondigd. Terwijl de internetmakelaar Purplebricks maar doorgroeit. Hoe verklaar jij deze ontwikkeling?
  • Hoe kijk jij aan tegen de gebiedsontwikkeling Toronto Waterfront vanuit de ‘internet up’ en de virtuele stad Singapore?
  • Wat vind je van het ‘social ranking systeem’ in China?
  • Welke uitdagingen zijn er op het gebied van AVG en ethiek en wat betekent dit volgens jou voor de toekomst van vastgoed?

Nieuwgierig? Luister naar de podcast (57:37) met Martijn Arets en laat deel jouw mening onderaan dit bericht.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *