Tien vragen aan .. Alwin Bakker, Founder van The Future Mobility Network #PropTech

1)    Wie is Alwin Bakker?

Alwin Bakker - The Future Mobility Network

Alwin Bakker – The Future Mobility Network

Mijn naam is Alwin Bakker. Ik ben een innovatieve denker die kansen omzet naar concrete projecten. Het zichtbaar maken van mobiliteitsinnovaties maakt mij erg blij. Mijn vaardigheden heb ik ontwikkeld binnen de overheid, de gemeente Rotterdam en de provincie Gelderland zijn mooie plekken waar de innovatieve ambtenaar de ruimte krijgt. Samenwerken en verbinden zijn hierbij altijd de kernwoorden. Inmiddels ben ik eigenaar van The Future Mobility Network een netwerkorganisatie die projecten bouwt met gekke innovatieve mensen. Wij zijn gespecialiseerd in automatisch rijden en alles wat daarbij komt kijken.

2)    Wat is de core-business van The Future Mobility Network (TFMN) en wat is het business model?

De ‘learning by doing approach’ is onze core-business. We zetten innovatieve mobiliteitssystemen neer in een stedelijke omgeving. Bij bewezen succes proberen we te komen tot opschaling van de initiatieven naar een uiteindelijk exploitabel product.

3)    Autonoom vervoer is jouw specialiteit en heeft grote impact op vastgoed. Welke rol speelt PropTech hierin volgens jou?

PropTech is de verbinder tussen de toepassingen in de praktijk en de doorvertaling naar een ruimtelijke context. Wat betekenen de zelfrijdende voertuigen voor parkeergarages en wat als voertuigen nooit meer stil hoeven te staan. Om maar te zwijgen over zelfvliegende drones die pakketjes afleveren in een drone toren aan de rand van de stad.

4)    Welke ontwikkelingen zie je op het gebied van PropTech in relatie tot autonoom vervoer?

In Nederland gaan we komende jaren de eerste toepassingen zien van automatische voertuigen in een stedelijke omgeving. Dit zal de discussie opgang brengen, tijdens de transitiefase naar volledig automatisch, hoe om te gaan met de ruimte maar ook waar zetten we uiteindelijk welke type woningen neer. Als reistijd straks werktijd is dan hoeven we immers ook niet meer in de buurt van ons werk te wonen.

5)    Waar streef je naar met TFMN te zijn in 2020?

In 2020 hebben we een beweging gecreëerd rondom innovatieve vormen van mobiliteit met concrete weerslag in de grootstedelijke omgevingen. Dit om onze missie aangaande het verschonen van mega-steden wereldwijd een stapje dichterbij te brengen.

6)    Op welk project/ bereikte doel ben je trots en waarom?

Dat het ons steeds lukt om de samenwerkingspartners tevreden te maken. We werken samen met hele mooie mensen binnen verschillende veelal gerenommeerde organisaties. Als het lukt om deze mensen ook weer onderling te verbinden dan ontstaat er veelal direct weer een nieuwere soms nog grotere beweging. Dat maakt mij trots.

7)    Welke element(en) zijn volgens jou van essentieel belang om de toekomst van vastgoed opnieuw uit te vinden?

Creëer meer ‘losgoed’ wat flexibel inzetbaar is en zet alleen vastgoed op die plekken waar je zeker weet dat de behoeften ook de komende 10 jaar hetzelfde zal blijven.

8)    Veiligheid en verantwoordelijkheid zijn belangrijke thema’s voor autonoom vervoer. Wat zijn volgens jou de topics die wij het komende jaar moeten tackelen?

Het door laten groeien van de innovaties naar volwassenheid en ruimte bieden aan het experiment.

9)    Ik krijg mijn (PropTech) inspiratie van?

  • De business persoon die ik het meest bewonder is: Elon Musk
  • De belangrijkste innovatie in de afgelopen tien jaar is: Cryptocurrency
  • Het beste advies wat ik ooit heb ontvangen? Er is geen waarheid en je creëert zelf je eigen context.
  • Welk (management)boek raad je iedereen aan om te lezen? Geen boek maar een training Silk Lab van Johannes Leerink en Vasko Vasic.

10) Waarom ben je partner geworden van PropTechNL?

Omdat het bespreken van inhoudelijke onderwerpen en borrelen met nieuwe contacten uit andere disciplines verrassende inzichten geeft. Lees meer over het partnership tussen TFMN en PropTechNL.

Neem contact op met Menno Lammers via menno@proptech.nl of bel +31 6 51 92 21 96

Wordt ook partner! — Bouw aan een toekomstbestendige PropTech onderneming en maak jouw ambities waar. Creer samen met anderen de toekomst van vastgoed. #ReinventingRealEstate