Tien vragen aan Thomas Goubau, CEO van APROPLAN (BE)

 1. Wie is Thomas Goubau?

Ik ben Thomas en geboren in Brussel in 1980. Studeerde economie in Leuven. Na mijn studies ben ik gaan werken bij BT Global Service in Brussel. Nadien verhuisde ik in New York en Amsterdam waar ik contract manager werd voor het Arcelor Mittal Contract. In 2009 haalde ik een MBA van INSEAD, Parijs. In 2010 begon ik als consultant bij AT Kearney, waar ik veel naar business optimalisatie en procesverbeteringen heb gewerkt. Wat staat er bovenaan jouw bucketlist? Wereldreis met mijn vrouw en drie kinderen gedurende één jaar. Met een pauze van een maand in Nieuw Zeeland.

 1. Welke rol speelt PropTech in jouw leven?

De helft van mijn leven. APROPLAN is een app die zich richt naar de bouw en facility, dus Proptech is de helft van mijn leven. Ik denk dat PropTech voor mij en APROPLAN een perfect manier is om in relatie te blijven met de strategische pijnpunten van onze klanten.

 1. Welke ontwikkelingen zie jij op het gebied van PropTech?

Alles gaat heel snel de bouw en vastgoed zijn zich helemaal aan het heruitvinden. Gedreven door nieuwe generaties die verwachten dat alles met smartphone en tablets kan. Het is belangrijk om goed te begrijpen wat er speelt en waar de dingen snel veranderen. BIM bijvoorbeeld, maar niet iedereen zal met BIM direct moeten werken. We moeten daar oplossingen voor vinden die gemakkelijk implementeerbaar zijn en gebruiksvriendelijk.

 1. Wat is de corebusiness van APROPLAN en welke technologie gebruik je?

We hebben de visie om het leven van de mensen die rondlopen te verbeteren door pen en papier te vervangen en daardoor hun administratieve last te verlagen en efficiëntie te verhogen.

 1. Waar wil je als APROPLAN naar toe?

We willen onze gebruikers die dagelijks rondgangen doen blijven helpen hun werk te verbeteren zonder de achterligende process.

 1. Op welk eigen project ben je trots en waarom?

Een van de drie pharma bedrijven in de wereld gebruikt APROPLAN om hun gebouwen te onderhouden voor de controles van FDA (Food and Drug Association). We helpen 200 mensen dagelijks efficiënter te zijn gedurende hun controle rondgangen door hun administratieve taken drastisch te verminderen wat een enorme motivator is.

 1. Welke element(en) is volgens jou van essentieel belang om succesvol te zijn als bedrijf op het gebied van PropTech?

“User Lover” Vergeet nooit wie de gebruikers zijn. Zonder de eindgebruiker zal de App nooit werken. In PropTech draait heel veel rond een centraal database, als men de eindgebruikers vergeet zullen de gebruikers de App niet gebruiken. We streven om dit elke dag te doen.

 1. Welke bedrijven / startups zijn volgens jou veel belovend op het gebied van PropTech en waarom?

Realo de founders zijn heel ervaren en zouden weleens de incumbants kunnen challengen.

 1. Ik krijg mijn (PropTech) inspiratie van?

Mijn klanten en de feedback die we krijgen van onze gebruikers krijgen.

 1. Bij welke Nederlandse bedrijven zou je graag zaken willen doen?
 • BAM
 • Albert Heijn
 • Rijkswaterstaat
 • Heijmans
 • Sodexo