Tien vragen aan.. Rutger van Hulzen, founder van Qii

 1. Wie is Rutger van Hulzen?
Rutger van Hulzen - founder van Qii

Rutger van Hulzen – founder van Qii

Ik ben Rutger van Hulzen en geboren in 1985. Vaak wordt ik omschreven als gedreven, ‘gezond eigenwijs’, pragmatisch, eerst denken dan doen, oprecht. Skills die mij helpen om rol als founding partner binnen Qii te vervullen. Na de HTS bouwkunde ben ik nog begonnen aan Management Wetenschappen. Alleen de drang om te ondernemen was groter dan de discipline om deze studie af te ronden. Samen met mijn compagnon, Jelle Vreman, en ons team werken wij dagelijks aan (cruciale) vernieuwingen op de (ver)huurmarkt.

 1. Welke rol speelt PropTech in jouw leven?

Wij dragen iedere dag bij aan noodzakelijke veranderingen op de huurmarkt. Als partner van de Nederlandse Vereniging van Makelaars willen wij deze wereld in beweging brengen. Hierbij zijn gemak en zekerheid de pijlers. En streven wij onze filosofie na waarin een gelukkige huurder uiteindelijk ook beter voor het vastgoed zorgt. Dit begint ons inziens dus ook al bij het huren van het object.

 1. Welke ontwikkelingen zie jij op het gebied van PropTech?

Veel grote partijen zijn opzoek naar optimalisaties. In veel organisaties is efficiëntie afgelopen jaren een speerpunt geweest. Nu maakt men een stap naar ‘big data’. En stelt men zichzelf de vraag: hoe kan ik deze data inzetten om meer rendement te halen op mijn vastgoed? Blockchain is ook veel genoemd. Het is echter nog een techniek die voor veel partijen niet echt begrepen wordt. Wij van Qii proberen dit te doorgronden en onderzoeken of het voor ons interessant kan zijn om deze techniek toe te passen binnen ons platform. Dit doen wij uiteraard niet alleen. Hierin zoeken wij vaak de samenwerking met gelijkgestemden van binnen of soms liever van buiten de sector.

 1. Wat is de core-business van Qii en welke technologie gebruik je?

Wij maken oplossingen voor de huurmarkt. Dit klinkt misschien niet echt concreet. Maar wij zijn ook actief vanaf het moment dat zich een kandidaat aandient tot het opzeggen van de huur (en dus alles wat daartussen ligt). Wij richten ons hierbij op gemak en zekerheid voor zowel de makelaar, huurder en verhuurder. En in de versnipperde wereld proberen wij de beste initiatieven in de markt terug te brengen naar één punt: het Qii platform.

 1. Waar wil je als Qii naar toe?

Concreet was/is: van kandidaat naar een ondertekende huurovereenkomst in 3 minuten. Hier zijn wij met de techniek al aangekomen. Nu is het alleen nog maar de rest van o.a. Nederland overtuigen. Onze services verder uitbouwen en het huren van een woning moet een feest zijn.

 1. Op welk eigen project ben je trots en waarom?

Wij bouwen momenteel aan ons derde onlineplatform. Elk was een project op zich. En in elk project maak je als persoon en als team een leercurve door. Wij hadden het huidige platform niet kunnen bouwen met de ervaringen bij ontwikkeling van de eerdere platformen. Ik denk daarom dat ik stiekem het meest trots ben op de eerste. Daar was letterlijk alles ontdekken. En dat hebben Jelle en ik indertijd met z’n tweeën voor elkaar gebokst. Daar is de basis gelegd voor de wijze waarop wij vandaag altijd nog met plezier samenwerken.

 1. Welke element(en) is volgens jou van essentieel belang om succesvol te zijn als bedrijf op het gebied van PropTech?

Naïef blijven en geloof. Veel gehoord in onze dagelijkse praktijk (en ongetwijfeld bij andere): ‘wij doen het altijd zo’. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Geloof in je idee en ga!

Netwerk. Wij zijn actief in een conservatieve sector die weinig innovatiekracht kent maar wel hoog ‘ouwe jongens, krentenbrood’ gehalte heeft. Hier kan/moet je soms handig gebruik van maken om een stap verder te komen.

 1. Welke bedrijven / startups zijn volgens jou veel belovend op het gebied van PropTech en waarom?

Bedrijven die durven de verbinding te maken met de gevestigde orde. Wij brengen cruciale vernieuwing. We hebben echter elkaar nodig om onze doelen te bereiken.

 1. Ik krijg mijn (PropTech) inspiratie van?
  1. Nieuwgierig blijven
  2. Emerce.nl
  3. Financieel dagblad
  4. De overvolle whatsappgroep waar de mensen van Qii alle ideeën in delen (24/7).

 1. Bij welke bedrijven zou je graag zaken willen doen?

Persoonlijk heb ik niet zo’n voorkeur voor één bedrijf. Wij werken veel met partners en wat ik daar geleerd heb is dat er vooral een ‘klik’ moet zijn tussen de organisaties. Daarmee komen de mooie dingen vanzelf.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *