Tien vragen aan.. Patricia Leeman, CEO van Quantibus

  1. Wie is Patricia Leeman?
Foto - Patricia Leeman - Quantibus

Patricia Leeman | Quantibus

Op 5 februari 1987 werd ik geboren in Rotterdam en gedreven door mijn fascinatie voor de bouw en het vastgoed, heb ik de studies Vastgoed & Makelaardij (HBO) en Planologie (WO) afgerond. Na onder andere werkzaam te zijn geweest als makelaar en als projectleider binnen een woningcorporatie, ben ik sinds vorig jaar CEO van het online platform Quantibus. Op dit moment is Quantibus nog een start-up, maar ons doel is natuurlijk om van Quantibus, hét nummer één zoek- en beoordelingsplatform voor de gehele bouwsector te maken!

  1. Welke ontwikkelingen zie jij op het gebied van Proptech?

Vooral de mate waarin de rol van ‘data’ steeds prominenter wordt. Prachtig om te zien hoe veel slimmer we bijvoorbeeld kunnen bouwen én onderhouden door data te verzamelen en voor optimaal gebruik te analyseren. Dit brengt onnoemelijk veel mogelijkheden met zich mee.

  1. Welke rol speelt PropTech in jouw leven?

Zowel vanuit persoonlijke interesse als voor Quantibus volg ik de ontwikkelingen rondom IoT en Big Data op de voet. Dus Proptech speelt absoluut een grote rol in mijn leven.

  1. Wat is de core-business van Quantibus en welke technologie gebruik je?

Quantibus is een zoek- en beoordelingsplatform. Wij verbinden (potentiële) opdrachtgevers aan de hand van de ervaringen van eerdere opdrachtgevers aan de beste bouw(gerelateerde) bedrijven voor hun projecten. Dit doen wij aan de hand van een zogenaamd multi-sided platform (MSP). Een MSP is een platform die twee op zichzelf staande maar onderling van elkaar afhankelijke doelgroepen aan elkaar verbindt.  Andere bekende voorbeelden hiervan zijn Tripadvisor en Zoover, maar ook Marktplaats en Coolblue.

  1. Waar wil je als Quantibus naar toe?

Onze ambitie is om het platform door te ontwikkelen tot een platform waar partijen ‘virtueel in de cloud’ samen kunnen gaan bouwen.

  1. Op welk eigen project ben je trots en waarom?

Dat is vooral op Quantibus als geheel. In een half jaar tijd hebben we het platform compleet vernieuwd, hebben we de eerste deelnemers aan ons weten te binden en zoeken we natuurlijk elke dag weer naar nieuwe mogelijkheden om het platform nog beter te maken!

  1. Welke elementen zijn volgens jou van essentieel belang om succesvol te zijn als bedrijf op het gebied van PropTech?

Een onuitputtelijke dosis enthousiasme, een groot netwerk, een rotsvast doorzettingsvermogen, kritische zelfreflectie en vooral heel veel geduld! Vernieuwen binnen de bouw en het vastgoed gaat trager dan in andere branches, raak daarom niet te snel gedemotiveerd.

  1. Welke bedrijven / startups zijn volgens jou veelbelovend op het gebied van PropTech en waarom?

Geophy.com: Een revolutie op het gebied van vastgoed en Big Data.

  1. Inspiratie krijg je van?

Richard Branson en Steve Jobs, twee fascinerende persoonlijkheden die op hun eigen manier de wereld hebben veranderd.

  1. Bij welke bedrijven zou je graag zaken willen doen?

Quantibus is er voor elk bouw(gerelateerd) bedrijf, dus daarin maak ik geen onderscheid. Met het oog op het krijgen van meer draagvlak binnen de sector zou ik graag zaken willen doen met de grotere partijen zoals BAM, VolkerWessels en Heijmans.