Tien vragen aan.. Kees van Iwaarden, eigenaar van LOEK!®

  1. Wie is Kees van Iwaarden?

Kees van Iwaarden | LOEK!Ik ben en 51-jarige ondernemer, die als een enthousiaste jonge hond, maar met de ervaring van een ouwe lobbes, in maart 2014 gestart is met de ontwikkeling van LOEK!® en in november 2015 live is gegaan met het online platform van LOEK!®.

  1. Welke rol speelt PropTech in jouw leven?

Internet technologie in combinatie met bouwen, beheren en onderhouden van gebouwen, is een onontgonnen werkgebied, waarin ik elke dag kan leren en bezig kan zijn met nieuwe ontwikkelingen en kansen.

  1. Welke ontwikkelingen zie jij op het gebied van PropTech?

De wereld verandert naar een op informatie gebaseerde omgeving, waarin ook elk onderdeel en aspect van het gebouw van informatie wordt voorzien en dit zal communiceren met zijn omgeving. Nu gaat er nog iemand naar het gebouw toe om het schilderwerk te inspecteren, maar in de toekomst laat het schilderwerk zelf wel weten of het toe is aan een schilderbeurt. Voor bedrijven in de wereld van bouwen, beheren en onderhouden van gebouwen zal dit betekenen dat ze hierop zullen moeten anticiperen en als ze dit niet doen zullen ze verdwijnen of overgenomen worden door bedrijven die dit wel doen. De op informatie gebaseerde omgeving zal ook leiden tot veel meer transparantie in de markt met betrekking tot de performance van het gebouw en de bedrijven die deze gebouwen beheren en onderhouden. Nu wordt er nog gehuurd op basis van locatie, uitstraling, omvang en huurprijs, maar in de toekomst zullen benchmark gegevens met betrekking tot gezondheid, veiligheid, duurzaamheid, bedrijfszekerheid ect. mee gaan wegen, omdat huurders gebouwen via internet makkelijk met elkaar kunnen gaan vergelijken.

  1. Wat is de missie van LOEK!® en welke technologie gebruik je?

De missie van LOEK! is iedereen, te verbinden aan gebouwen en aan elkaar, en mensen en organisaties slim te laten samenwerken op één online platform LOEK!®. Met iedereen bedoelen we mensen en organisaties die gebouwen bezitten, gebruiken, huren, beheren, inspecteren en onderhouden.

  1. Waar wil je als LOEK!®naar toe?

LOEK!® moet de centrale plek worden, waar iedereen, informatie over het gebouw snel en gemakkelijk moet kunnen raadplegen. Overal en altijd.

  1. Op welk eigen project ben je trots en waarom?

Voor Valad Europe, een internationale vastgoedmanagement organisatie te Amsterdam, hebben we met succes een pilot project uitgevoerd, waarbij huurders, vastgoedbeheerder, onderhoudsbedrijven en servicemonteurs, online hebben samengewerkt op het platform van LOEK!®. We zijn super trots op, omdat de gehele pilot zonder technische problemen is verlopen en bewezen is dat de slimme online tools van LOEK!® mensen echt helpen, makkelijker en efficiënter hun werk te doen en het leidt tot meer tevredenheid bij de huurders.

  1. Welke element(en) is volgens jou van essentieel belang om succesvol te zijn als bedrijf op het gebied van PropTech?

Het is belangrijk dat je continue luistert naar de gebruikers van jouw dienst of product en verbeteringen snel kan doorvoeren.

  1. Welke bedrijven / startups zijn volgens jou veel belovend op het gebied van PropTech en waarom?

Veelbelovende startus die ik ken zijn : Moreapp en QwikSense.

  1. Jouw (PropTech) inspiratie krijg je van?

Voor de ontwikkeling van LOEK!® heb ik mij laten inspireren door Gary Hamel, Salim Ismail en Yuri van Geest, maar ook door Linkedin, Booking.com, Uber en Airbnb.

  1. Bij welke bedrijven zou je graag zaken willen doen?

Ik kom graag in contact met directies en bestuurders van toekomstgerichte vastgoedeigenaren, vastgoedbeheerders, bouwbedrijven, installatiebedrijven, service- en onderhoudsbedrijven, die de geschetste marktontwikkelingen herkennen en samen met LOEK!® willen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor hun eigen organisatie en de bedrijven waar zij mee samenwerken.