Tien vragen aan.. Menno Lammers over 1 jaar PropTechNL, mindset, BOOsT en meer..

1.   Wie is Menno Lammers?

Ik ben opgegroeid in de groene stad Wageningen. Heb een Technisch Bedrijfskundige achtergrond en mijn eerste baan was bij Multec (inmiddels Brunel). In 2004 maakte ik – als teamleider bij TASK – kennis met de bouwsector, specifiek de GWW. In 2005 werd ik lid van het jongerennetwerk De NieuwBouw, waar ik ook twee jaar de rol van landelijk voorzitter heb vervuld. Ook heb ik bijna drie jaar bij Vernieuwing Bouw gewerkt waar ik trends spotte, innovatiemasterclasses organiseerde en werkgroepen faciliteerde zoals Value Cases en Eigen Initiatief. In 2013 werd richtte ik BOO|s|T Business Innovation op, een innovatie- en strategiebureau voor de vastgoedsector. Ik gaf advies, verzorgde workshops met de LEGO SERIOUS PLAY methode en gaf presentaties over trends & ontwikkelingen.

In 2017 schreef ik – nadat Schiphol Real Estate hadden aangegeven partner te willen worden – PropTechNL in bij de KvK en dat is nu mijn hoofdactiviteit. Naast PropTech ben ik gek op het Italiaanse leven zoals: espresso, pasta, kleding en steden. Ik creëer ook graag dingen, bijvoorbeeld met LEGO en staan Sardinië (specifiek het blue zone gedeelte), Nepal en Japan nog op mijn bucket list.

2.   Welke rol speelt PropTech in jouw leven en hoe is PropTech in je leven gekomen?

PropTech speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik ben dagelijks bezig met digitale transformatie van de vastgoedsector/ gebouwde omgeving. Tussen kerst en oud en nieuw 2015, kwam ik de term PropTech voor het eerst tegen tijdens een onderzoeksopdracht. In januari 2016 besloot ik de website www.PropTech.nl vast te leggen. Niemand gebruikte het woord PropTech op dat moment in Nederland en zag onwijs veel kansen. Ik bouwde de zelf de website en in mei werd de website gelanceerd en het eerste artikel van Nederland over de PropTech beweging gepubliceerd.

Helaas is het leven niet altijd ‘roze geur en vodka lime’. Na de lancering stonden in korte tijd 4 van mijn 5 levenspijlers te wankelen. Ondanks deze situatie (achteraf zeer leerzaam) geloofde ik in de PropTech beweging en wilde impact maken. Op 6 december 2016 vond de eerste PropTechNL Live bij Sodexo plaats. Het waarom, wie, wat en hoe van PropTechNL werd gedeeld met een 30-tal leiders van jonge en gevestigde bedrijven. De PropTechNL Live is nu een structureel onderdeel van het PropTech programma geworden.

3.   Welke (inter)nationale ontwikkelingen zie je op het gebied van PropTech?

Een uitdagende vraag waar ik de komende maanden mijn jaarlijkse trendartikel (red. Nieuw perspectief op vastgoed gezocht, 4 trendlines) over ga schrijven. Ik ben nog aan het puzzelen. Het artikel wordt in december gepubliceerd. Als we specifiek inzoomen op PropTech dan zien we dat predictive maintenancemeer aandacht krijgt en dat blockchain de hype voorbij is. Bedrijven gaan opzoek gaan een next level en startups onderdeel van de PropTech puzzel geworden. Deze ontwikkeling gaat ervoor zorgen dat digitale ecosystemen en platformen verder worden ontwikkeld. De mens en natuur worden meer centraal gezet – healthy buildings, welzijn, creativiteit en (verticale) bossen.

4.   Wat is de core-business van PropTechNL en wat is het business model?

PropTechNL is een ontwikkelplatform verbindt ambitieuze leiders – die actief zijn in vastgoed en de gebouwde leefomgeving – die hun bedrijf naar het volgende niveau willen brengen. Samen maken we levens veranderende reis die goed is voor de wereld, het bedrijf en het individu. Tijdens deze reis helpen we leiders om snellere en betere beslissingen te nemen in een complexe en snel veranderende digitale wereld, hierdoor wordt hun organisatie naar een hoger niveau gebracht, worden (nieuwe) klantenbehoeften beter bediend, en wordt er positieve impact gemaakt op de maatschappij. Om dit alles te faciliteren bieden we twee programma’s aan: PropTech Programma en het BOOsT Programma (of een combinatie van deze twee).

5.   Waar streef je naar met PropTechNL om in 2020 te zijn?

Het is onze missie om een pioniersfunctie voor de toekomst van vastgoedte blijven vervullen, door ambitieuze leiders te inspireren en te ontwikkelen, waardoor zij het menselijk potentieel ervaren waarmee ze vormgeven aan de maatschappij van de toekomst.

In 2020 vormen z’n 125 (maximaal 148) ambitieuze leiders van 60 à 65 organisaties de basis van PropTechNL. Zij vormen het aanspreekpunt voor complexe maatschappelijke en organisatievraagstukken waarbij PropTech een oplossing kan bieden. Daarnaast wordt er positieve impact gecreëerd op individuen, organisaties en de maatschappij door minimaal een bijdrage te leveren aan de UN Sustainable Development Goal 4 “Ensure inclusive and quality education for all and promote lifelong learning”, Goal 9 Industry, innovation & Infrastructure’ and 11: “Make cities inclusive, safe, resilient and sustainable”.

6.   Wat heb je nodig om deze doelstelling(en) te realiseren?

Allereerst een gezonde basis van partners vanuit verschillende organisatie met de nodige cross-overs. Regelmatig zeg ik ook: “PropTechNL is niet voor iedereen”. Daarmee bedoel ik dat PropTechNL ernaar streeft om een inclusieve (cross-sectoraal) én exclusieve (voor intrinsiek gemotiveerde ambitieuze leiders en inclusief activiteiten op persoonlijke uitnodiging) community te zijn. Kan PropTechNL zich dat permitteren vraag ik mij nog wel eens af. We zijn slechts een jaar onderweg, maar dat wil niet zeggen dat je niet streng kunnen zijn aan de poort. Ik hecht grote waarde aan: Vrijheid, Verantwoordelijkheid en Vertrouwen. De richting staat, de weg naar Rome kent meerdere wegen.

7.   Op welk project / bereikte doel ben je trots en waarom?

Allereerst ben ik trots op de gestage groei en het vertrouwen wat PropTechNL krijgt van haar partners. Ondanks de dynamiek in de markt merken we dat ambitieuze leiders verder kijken dan de projectenportefeuille en het korte termijn scoren met een nieuwe feature. Het opnieuw uitvinden van het bedrijf, terwijl je de toekomst van de leefomgeving creëert vraagt moed, nieuwsgierigheid en overtuiging.

Waar ik ook trots op het feit dat we steeds meer benaderd worden door leiders van verschillende (toonaangevende vastgoed) bedrijven voor inhoudelijke transformatievraagstukken. Helaas kan en mag ik daar niets inhoudelijks over vertellen. Dat vind ik overigens best lastig, omdat je hierdoor minder zichtbaar bent in de markt en je wel impact maakt. Wat ik inmiddels wel kan delen, is:

“De eerste PropTechNL Meetup is nu memorabel voor onze organisatie. Tijdens deze Meetup is een cruciale verbinding gelegd voor het nieuw business concept waarmee wij momenteel grenzen verleggen binnen de Nederlandse huurmarkt.” -Rutger van Hulzen, co-founder van Qii

PropTechNL komt internationaal ook meer in de picture te staan. Recent zijn we nog benadert door bedrijven in Duitsland, UK en Noorwegen voor onze inhoudelijke expertise en visie op de toekomst van vastgoed.

8.   Welke element(en) zijn volgens jou als ondernemer van essentieel belang om succesvol te zijn in PropTech?

De lijn tussen leren een succesvol zijn, is flinterdun. De basiselementen om succesvol te zijn: mindset (verlangen/ geloof/ verbeeldingskracht), volharding (toewijding/ actie) en netwerk (wie ken jij en wie kennen jou). Voor digitale transformatie is moed, duidelijkheid, nieuwsgierigheid en overtuiging nodig. Succes komt niet in een rechte lijn, het is een ontdekkingsreis.

9.   De Vastgoedmarkt is zeer dynamisch op dit moment. Welke uitdagingen zie jij op dit gebied in relatie tot PropTech?

De grootste uitdaging in deze dynamische markt voor organisaties is; investeren in de digitale transformatie naast het draaien van de reguliere business. Deze uitdaging aangaan is wel noodzakelijk omdat je het bedrijf naar een volgend niveau tilt en de organisatie toekomstbestendiger wordt (ook voor mindere tijden). Dit betekent het uitrollen van de real-time strategie. Een strategie waarbij de gedeelde aspiratie voor de organisatie centraal staat ondersteunt door leidende principes. Het is daarbij belangrijk dat teamleden hun potentieel maximaal kunnen inzetten en nieuwe skills kunnen ontwikkelen. Daarnaast ga je ook een digitaal ecosysteem opzetten en (nieuwe) partners. De uitdaging is Bewustwording, Ontdekken, Ontwikkelen, Schalen en Transformeren. Ofwel; BOOsT.

10.Waar krijg jij jouw (PropTech) inspiratie van?

De (business) persoon waar ik inspiratie van krijg is mijn vader (1950). Op mei 2016 – een paar dagen voor de lancering van de website www.PropTech.NL – krijgt mijn vader een hersenbloeding. Zijn leven hing aan een zijden draadje. Zeven maanden later volgt een tweede bloeding. Revalidatie volgt na beide infarcten. Inmiddels geniet hij (samen met mijn moeder, familie en vrienden) met volle teugen van de kleine dingen van het leven en de stappen die hij zet. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Zijn doorzettingsvermogen en eigenwijsheid brengen hem letterlijk en figuurlijk stappen verder. Hij wijkt inmiddels af van gebaande looppaden, waardoor hij nieuwe prikkels krijg en (nieuwe) mensen ontmoet. Fietst samen met een vrijwilliger met een duo-fiets door de regio. Pakt zijn oude sportliefde badminton op om zijn conditie op peil te houden en zijn reflectie te trainen, et cetera. Een transformatie.. met een dubbel gevoel. Wat mij hierin extra triggert, is het menselijk potentieel en de mindset. De mindset van gelukkig zijn tot en met het realiseren van doelen door het inzetten van je potentieel. We kunnen meer dan dat we weten.

Ik lees graag. Het volgende boek ligt al klaar. Op dit moment het boek: “Shinrin-yoku”, het vervolg op Ikigai (red. De reden van bestaan). Het boek vertelt over het Japanse geheim van beter slapen, minder stress te hebben en gezond en gelukkig leven. Fascinerend welke rol de natuur speelt om optimaal te functioneren. Kijkend naar de steden die we volbouwen met beton, dan springen de tranen in mijn ogen. Gelukkig begint het bewustzijn te groeien dat groen essentieel is voor het functioneren van de stad. En dat een slimme stad niet alleen technologie is. Het wordt mij in ieder geval nog meer duidelijk dat we vraagstukken vanuit een holistisch perspectief moeten benaderen en cross-overs moeten benutten. Op zoek gaan naar de juiste balans tussen economisch, sociaal-maatschappelijk en ecologisch. Kortom, gedeelde waardecreatie. We erfden de aarde niet van onze ouders. We lenen haar van onze kinderen!

Wil je als ambitieuze leider ook deelnemen in de rubriek ‘Tien vragen aan..’? Stuur ons een mail.