Tien vragen aan.. Joost Lansink, Managing Director van SKEPP

  1. Wie is Joost Lansink?

Ik ben geboren op 7 augustus 1988 in de prachtige landelijke omgeving van Twente. In 2008 ben ik gestart met de opleiding Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de Saxion Hogeschool. En, omdat ik te midden van de crisisjaren mijn HBO studie afrondde ben ik gaan doorstuderen aan de University of Greenwich en heb ik de opleiding Facility & Real Estate Management afgerond. Inmiddels werk ik alweer sinds 2013 bij SKEPP als Managing Director. Ik heb SKEPP als broker opgericht en zien groeien. Vooral de laatste anderhalf jaar groeien we enorm. We zijn inmiddels met 20 mensen en ons doel is om de meest vernieuwende online broker van Nederland te zijn. Daar eindigen onze ambities echter niet, want we willen nog dit jaar de stap naar het buitenland maken.

  1. Welke rol speelt PropTech in jouw leven?

Een hele grote rol, met SKEPP maken we momenteel een transitie door van een online broker naar een PropTech-bedrijf. Zo stellen we digitaal huurcontracten op, factureren we digitaal de huurgelden en bewaren we ook nog eens de huurcontracten digitaal in de Cloud. Ons online portal zal steeds meer technologische oplossingen gaan bieden voor de kantorenmarkt. Op deze manier maken we het verhuurders van kantoren steeds gemakkelijker. Dat is wat we willen: verhuurders ontzorgen!

  1. Welke ontwikkelingen zie jij op het gebied van PropTech?

Dat zijn er meerdere, natuurlijk. Een interessante toepassing voor ons zouden slimme chatbots kunnen zijn. Die chatbots kunnen de bezoekers van ons portal helpen met de vragen die zij hebben rondom het huren van kantoorruimte. Verder zijn we continu bezig om aan de hand van data onze bezoekers beter te leren kennen en hen dus ook beter te kunnen helpen. Wat ook opvalt, is dat allerlei partijen bezig zijn met Blockchain-toepassingen. En het woord ‘transparantie’ lijkt het ‘PropTech-woord’ van 2017 te worden. Dat betekent dat ook wij bezig zijn om de kantorenmarkt transparanter te maken.

  1. Wat is de core-business van SKEPP en welke business model gebruik je?

Eigenlijk is onze core business heel eenvoudig: we helpen bedrijven online via ons portal om de kantoorruimte te vinden die het best bij de wensen en eisen van de prospect past. We werken op basis van ‘no cure, no pay’ en worden bij succes betaald door de verhuurder. We zijn simpelweg de Airbnb voor kantoren dus!

  1. Waar wil je als SKEPP naar toe?

Zoals net ook al aangegeven, willen we als online broker de stap naar het buitenland zetten om onze digitale dienstverlening in meerdere landen uit te rollen. Daar willen we in 2017 al mee starten. Onze grote droom is het worden van de eerste zero asset company van de kantorenmarkt.

  1. Op welk eigen project ben je trots en waarom?

Dat is op de overname van Launchdesk door SKEPP een halfjaar geleden. Het gaf ons toegang tot enerzijds een nieuwe markt en anderzijds innovatieve, digitale producten die we momenteel verder uitbouwen. Met alle SKEPP-ers zijn we heel trots op deze toffe ontwikkeling.

  1. Welke element(en) is volgens jou van essentieel belang om succesvol te zijn als bedrijf op het gebied van PropTech?

Een ongeremde energie om de vastgoedmarkt, in ons geval kantorenmarkt, te overtuigen waarom er verandering moet plaatsvinden. Laat je daarnaast nooit afremmen en blijf dicht bij de stip die je zelf op de horizon hebt gezet, pak 1 of 2 problemen aan en word geen wereldverbeteraar.

  1. Welke bedrijven / startups zijn volgens jou veel belovend op het gebied van PropTech en waarom?

Veel belovend is natuurlijk Floored, onlangs overgenomen door CBRE. Gaaf om te zien dat internationaal gerenommeerde vastgoedbedrijven ook geloven in PropTech en daadwerkelijk stappen zetten.

  1. Ik krijg mijn (PropTech) inspiratie van?

Vooral van de andere SKEPP-ers. We zijn met allemaal young professionals, iedereen die bij ons werkt is onder de 30 jaar en heeft een zeer verfrissende kijk op de kantorenmarkt. We hebben creatieve breinen, developers, marketingspecialisten en salestoppers. Deze hoge mate van diversiteit brengt ons verder, dat blijkt wel uit de groei van de afgelopen anderhalf jaar. En als we dit jaar de stap naar het buitenland zetten… Wie weet waar het ons vervolgens nog brengt?

  1. Bij welke bedrijven zou je graag zaken willen doen?

Het liefst hippe bedrijven die ook vernieuwend bezig zijn in de kantorenmarkt. In Nederland werken we al voor veel (particuliere) verhuurders, beleggers en vastgoedeigenaren. Heb jij als verhuurder nog ruimte over? Op basis van ‘no cure, no pay’ gaan we voor je aan de slag en dit kan alleen maar gewenst resultaat opleveren. We hebben immers gedeelde belangen… en in ieder geval een gedeelde passie!