PropTech in de UK groeit in een ongekend tempo

Op 31 mei jl. stond het artikel ‘PropTech is een beweging’ in de Cobouw. Daarin stond dat PropTech (afkorting voor Property Technology) komt overwaaien vanuit de UK. Het aantal Britse vastgoedmarkt technologiebedrijven die actief zijn in de vastgoedmarkt zijn in opkomst en groeit in een ongekend tempo.

Deze ongekende groei van innovatieve PropTech startups wordt mede aangejaagd door acceleratieprogramma’s zoals PiLabs. Het wordt een steeds grotere uitdaging om overzicht te houden van alle ontwikkelingen. Onze UK PropTech ‘collega’ James Dearsley heeft een infographic gemaakt met een overzicht van PropTech startups en bedrijven (240+) en ingedeeld in hun ‘specialisatie’. Hij heeft ook onderscheid gemaakt of ze actief zijn in het segment commercieel, wonen of beide. Hieronder vind je de UK Property Technology Companies Ecosystem Map (in september van dit jaar volgt een update). Het originele artikel vind je hier.

UK Property Technology Companies: Infographic - An Infographic from James Dearsley

Embedded from James Dearsley

Ook in Nederland groeit de PropTech beweging gestaag. Inmiddels kan je meerdere interviews lezen van CEO’s van Nederlandse PropTech startups en de komende weken volgen er nog meer. Het acceleratieprogramma van StartupBootcamp ‘Smart City & living’ jaagt deze beweging ook aan. Ook Yes!Delft, UtrechtInc., Rockstart en andere incubators en programma’s doen een duit in het zakje.

Ben je een Nederlandse startup of ken je Nederlandse PropTech startups, laat het ons weten door een bericht te sturen via onderstaand formulier, dan zorgen wij ervoor dat ze allemaal in beeld worden gebracht.

Mail ons

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *