Tien vragen aan.. Thijs van der Burgt, CEO van Office App

Thijs van der Burgt | Office App

Thijs van der Burgt | CEO van Office App

  1. Wie is Thijs?

Ik ben geboren in 1984, ben CEO en Founder van Office App en heb op mijn bucketlist staan dat ik een reis door Zuid-Amerika wil maken!

  1. Welke rol speelt PropTech in jouw leven?

Het is mijn full time baan haha! Ik ben enorm enthousiast over de kansen in proptech en de impact die wij kunnen hebben op de miljoenen mensen die dagelijks in kantoren werken wereldwijd!

  1. Welke ontwikkelingen zie jij op het gebied van PropTech?

PropTech gaat enorm snel deze dagen. Een van de grootste ontwikkelingen die je ziet is dat in vastgoed, zeker commercial, steeds meer verlangt wordt van het gebouw. De gebruiker stelt dezelfde hoge eisen als het gaat om innovatie aan het gebouw waar in wordt gewerkt als dat ze ervaart in het dagelijks leven. Deze pull naar innovatie brengt proptech in een enorme stroomversnelling. Steeds meer trends op het gebied van communicatie, interactie van verschillende platformen en interactie met de fysieke wereld om ons heen vinden hun weg naar het commercieel vastgoed. En dat werd hoog tijd ook!

  1. Wat is de core-business van Office App en welke technologie gebruik je?

Office App brengt de energie en het plezier van flex werkplekken als WeWork naar een traditionele kantooromgeving! Office App is een mobiele kantoor assistent die het flexibeler, leuker en makkelijker maakt om met het gebouw en de gemeenschap van een kantoor te interacteren. Dit doen wij door slim samen te werken met bestaande systemen als outlook, google calendar of eventboard met als doel om dit op een intuïtieve manier samen te brengen maar ook functionaliteit toe te voegen die werknemers in een gebouw dichter bij elkaar brengt op een leuke en ontspannen manier!

  1. Waar wil je als Office App naartoe?

Wij hebben nu de stap gemaakt van Amsterdam naar London. Ons doel is om in alle grote kantoorsteden ter wereld Office App neer te zetten als het platform voor office engagement.

  1. Op welk eigen project ben je trots en waarom?

Wij hebben de flexibiliteit van ons platform in kunnen zetten om zeer snel een unieke oplossing neer te zetten bij Dell. Office App wordt daar fanatiek gebruikt door de bijna 250 werknemers. Het heeft ons enorm veel energie gegeven om de kans te krijgen dit project tot een succes te maken, om deze reden is Dell nu ook een van voorbeelden die wij aandragen als wij met nieuwe klanten praten, in binnen en buitenland!

  1. Welke element(en) is volgens jou van essentieel belang om succesvol te zijn als bedrijf op het gebied van PropTech?

Je moet niet bang zijn om te veranderen! Visie is hierin enorm belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat veel van de gevestigde spelers op allerlei gebieden (onderhoud, facilities, communicatie etc.) het veld zal moeten ruimen als ze niet snel hun containership bijsturen en koers zetten richting veel innovatievere en flexibelere dienstverlening. Iedereen die succesvol wil zijn in proptech zal ten eerste heel goed naar de gebruiker moeten luisteren om te begrijpen welke behoefte er leeft alvorens de eigen oplossingen aan te dragen.

  1. Welke bedrijven / startups zijn volgens jou veel belovend op het gebied van PropTech en waarom?

Emoov en Lendinvest

  1. Mijn (vastgoed technologie / Real estate technology / PropTech) inspiratie krijg ik van:
Dominic Wilson & Tomas Selva | http://pilabs.co.uk/

  1. Bij welke bedrijven zou je graag zaken willen doen?

Vastgoedbeheerders zoals AAFM vinden wij fantastisch! AAFM is een enorme partij met een enorme drive om te innoveren, wat uniek is voor bedrijven van dat formaat. Wij hebben enorme waarde toe te voegen aan het klantportfolio van AAFM en zien daarom deze samenwerking erg zitten. Hoe groter de stap voorwaarts die wij kunnen realiseren, hoe mee waarde voor de klant hoe succesvoller wij zijn in het bereiken van ons doel, energie, plezier en efficiëntie terugbrengen in de kantooromgeving!