Tien vragen aan.. Sander Willems, cofounder van Sowebuild

  1.     Wie is Sander Willems?

Sander Willems - SoWeBuild

Sander Willems – SoWeBuild

Mijn naam is Sander Willems. Ik ben 29 jaar oud en geboren in de Limburgse plaats Schimmert. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Eerst mijn bachelor Planologie afgemaakt en vervolgens geschakeld naar een master in Business Economics: Real Estate Finance. Tijdens mijn master ben ik met Khaya Ludidi en Rick Schols een project gestart waar we vrij snel de projectnaam Sowebuild voor verzonnen. Ik ken Khaya nog van de basisschool en heb Rick leren kennen op de middelbare school in Meerssen. Sowebuild is ontstaan door het samen nadenken over hoe opdrachtgevers in het vastgoed, eindgebruikers beter  kunnen bedienen en hoe gebruikers beter en effectiever kunnen communiceren met hun opdrachtgevers en met elkaar. Samenwerken, ontwikkelen, innoveren en verbinden zijn kenmerken die bij mij passen en waar wij met Sowebuild voor staan.

  1.     Welke rol speelt PropTech in jouw leven?

In het begin kwamen we in onze vrije tijd en in de avonduren bij elkaar om concepten te bedenken die communicatie in vastgoedprojecten kunnen verbeteren. In 2015 startten we met de ontwikkeling van software en in 2016 haalden we onze eerste opdracht binnen. Dit was het begin van een nieuwe fase voor ons bedrijf. Wij stopten geleidelijk allemaal met onze reguliere baan. Sinds september 2016 is Sowebuild voor mij het enige project waar ik mee bezig ben. PropTech speelt in die zin een grote rol in mijn professionele leven. Met het groeien van het aantal opdrachten speelt PropTech ook een grotere rol voor mensen om mij heen die geen achtergrond in het vastgoed hebben. Zo is Christiaan den Hartog sinds begin dit jaar Sowebuild komen versterken.

  1.     Welke ontwikkelingen zie je op het gebied van PropTech?

We merken dat mensen steeds meer betrokken zijn bij en meer willen weten van de producten die ze kopen en de diensten waar ze gebruik van maken. Mensen zijn nieuwsgierig en willen geïnformeerd zijn. Dit betekent dat er van bedrijven meer transparantie wordt verlangd en van professionals wordt gevraagd dat ze communiceren. Door social media is snelle en directe communicatie de norm geworden. Voor bedrijven is het vaak lastig om het overzicht te houden, omdat er via verschillende kanalen wordt gecommuniceerd. Daar ligt ook een grote kans voor bedrijven die erin slagen om wel op een gestructureerde manier informatie te ontvangen en verwerken. Door gezamenlijke doelen of gedeelde waarden als uitgangspunt te nemen in communicatie binnen je community win je tijd, betrokkenheid en consensus van een gehele groep in plaats van een individu. Daardoor ga je als manager betere en directe service verlenen aan klanten. Van de inzichten die een betrokken service biedt wordt (nog) nauwelijks gebruik gemaakt in de vastgoedsector.

  1.  Wat is de core-business van Sowebuild, welke technologie gebruik je en wat is je business model?

Sowebuild is community software voor professionals die een hoge mate van service nastreven. We zijn een oplossing om alle communicatie in een project op een transparante manier te structureren. Een van de doelstellingen is om managers en eindgebruikers uit hun mailbox te halen. Door de open communicatie krijgt een project een heel nieuwe dynamiek. Door gebruik te maken van de software haal je creativiteit, initiatief en betrokkenheid uit de mensen die de plek maken. Managers krijgen met Sowebuild de mogelijkheid om de projecten online te beheren op makkelijk te gebruiken platform. Wij ontwikkelen en combineren verschillende stukken communicatie en management technologie op één centrale omgeving  in de huisstijl van het project en/of bedrijf. Wij geloven dat iedere community anders is. Daarom geven wij managers zelf de mogelijkheid om structuur aan te brengen met onderwerpen waarover zij willen communiceren. Door gebruikersgedrag te analyseren, goed te luisteren en mee te denken met onze gebruikers proberen we de software stap voor stap te verbeteren. Ons business model is niet ingewikkeld. Sowebuild is Software as a Service (SaaS) en we bieden onze dienst B2B aan als licentie gebaseerd op het aantal gebruikers van een community. Wij hebben dus een gedeeld belang in het succes van een project.

  1.     Waar streef je naar met Sowebuild om te zijn in 2020?

Als ontwikkelaar van software herkennen we veel overeenkomsten in communicatie en de manier hoe managers deze communicatie kunnen verwerken. Daar halen wij informatie uithale  voor verbetering van onze software om relevant te zijn en te blijven voor onze klanten. Intern beoordelen we succes met een klanttevredenheidscijfer van 80%. Ongeacht de grootte van ons bedrijf in 2020, streven wij ernaar dat al onze communities ons minimaal met dit cijfer beoordelen.

  1.     Op welk project ben je erg trots en waarom?

Wij zijn erg trots op de samenwerking met Plan-B. Het is ons eerste project waarbij veel mensen onze software dagelijks gebruiken. Plan-B is een bedrijfsverzamelgebouw waar het management de ambitie heeft om huurders te verbinden, zowel offline als online. Via Sowebuild vinden huurders elkaar nu makkelijk en profiteren ze van onderlinge samenwerking.  Samen met de eigenaar, beheerder en de community manager laten we de software aansluiten op de behoeften in dit project voegen we direct waarde toe met nieuwe functionaliteiten.

  1.     Welke element(en) zijn essentieel om succesvol te zijn in PropTech?

Wij geloven dat uiteindelijk alles om mensen draait. Het aanbieden van een goede service blijkt essentieel te zijn om met onze klanten hun projectdoelen te realiseren. Software stelt bedrijven in staat om eenvoudiger en directer met gebruikers te communiceren, meer inspraak te geven en mensen aan zich te binden door relaties op te bouwen. Bij software gaat het echter om veel meer dan een product verkopen. Wij denken dat software ondersteunend moet zijn, en geen doel op zich. Wij passen het serviceniveau aan op de behoeften van onze klant. Dit betekent dat we aanwezig zijn en met projectmanagers en gebruikers contact zoeken om het gebruik van een nieuwe tool te optimaliseren. Het succes zit in samenwerken en gericht en gefocust de doelstelling nastreven van onze klant.

  1. Welke bedrijven / startups zijn volgens jou veelbelovend en waarom?

Als je als bedrijf in staat bent om te groeien omdat je een positieve impact hebt op mensen, dan ben je volgens ons goed bezig. Het is heel bijzonder om een bedrijf als Bynder te zien groeien, terwijl mensen ontzettend enthousiast blijven over de service die ze leveren. Bynder is het voorbeeld voor ons wat wij willen bereiken op het gebied van online community management.

  1. Jouw (PropTech) inspiratie krijg je van?

Inspiratie voor verbetering van ons product komt voornamelijk van de mensen die Sowebuild dagelijks gebruiken. Iets meer dan één jaar geleden ontwikkelden we de software op basis van intuïtie. Inmiddels kunnen we rekenen op een dagelijkse stroom van tips van gebruikers. Het is heel inspirerend om te zien dat mensen je product en dienst willen verbeteren en daadwerkelijk helpen om de software voor zichzelf en voor ons beter te laten aansluiten op de behoeften van alle gebruikers.

  1.  Welke bedrijven zou je willen om zaken te doen?

Bedrijven die bij ons passen, of andersom, zijn bedrijven die vastgoed als middel zien om hun service te verlenen. Als manager van een gebouw bied je gebruikers meer aan dan een fysieke ruimte om in te wonen of te werken. Het is een plek waar mensen graag willen verblijven of hun bedrijf succesvol willen uitbouwen. Zeker op plekken waar veel mensen naast elkaar zitten, kunnen gebruikers elkaar helpen om betere producten te maken, betere diensten te leveren of elkaar helpen om gelukkig te zijn. Een eigenaar of manager die in staat is om deze communicatie te faciliteren, werkt aan een innovatieve en gezellige plek waar mensen willen zijn, zich mee willen associëren en bij willen horen.